Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) заяви, че не смята да предприема допълнителни мерки по отношение на спречкването между Макс Ферстапен (Ред Бул) и Естебан Окон (Форс Индия) след края на Гран При на Бразилия.

Холандският ас на Ред Бул получи нареждане да извърши два дни обществено полезен труд под надзора на ФИА след като на няколко пъти блъска с ръце своя съперник на кантара след състезанието. Ферстапен беше видимо бесен от маневра на Окон, която доведе до удар помежду им и попречи на холандеца да спечели състезанието на „Интерлагос”. И двамата трябваше да се явят пред стюардите след инцидента, като за вината падна върху пилота на Ред Бул.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обяви, че други мерки във  връзка със случката не се предвиждат. „Вече предприехме действия, мисля, че стюардите бяха пределно ясни. Нека бъдем реалисти – подобни неща са се случвали много пъти в миналото. Всички знаем това”, заяви Уайтинг.

„По отношение на въпросния инцидент, не изглеждаше като нещо сериозно, но си мисля, че всеки физически контакт трябва да бъде санкциониран”, допълни британецът.

Той също така коментира думите на Кристиан Хорнер – шефа на Ред Бул, който след състезанието заяви, че Окон е щастлив, след като се е разминал само с блъскане. „Не е най-приятното нещо, което да чуя, но в разгара на мига и след загубено състезание, което те най-вероятно щяха да спечелят, мога да разбера подобни коментари”, добави Уайтинг.