ФИА отправи официално предупреждение към Себастиан Фетел, Кристиан Хорнер и Хелмут Марко да спазват протоколите за безопасност на пистата Ред Бул Ринг. Федерацията и Формула 1 въведоха редица мерки във връзка с пандемията от COVID-19, за да може световният шампионат да стартира. Концепцията бе предварително представена на австрийското правителство, което я одобри. F1 също така се наблюдава внимателно в момента от организации като Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната здравна организация (СЗО). На трасето вчера пристигна и президентът на ФИА Жан Тод.

Причината за предупреждението е, че Фетел, Хорнер и Марко бяха забелязани в събота да разговарят без да носят маски и при неособено голяма дистанция
Снимки и дори видео бяха разпространени в социалните мрежи. В резултат на това от федерацията са изпратили официално писмо до тийм мениджърите на Ред Бул и Ферари с напомняне за протоколите за безопасност.

Мерките включват задължително носене на маски и 2 метра дистанция. Всички хора в падока получиха достъп след представяне на негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигане на Ред Бул Ринг. На самата писта постоянно се правят тестове – 4032 между 26 юни и 2 юли. Сред тях няма положителен резултат, а от ФИА и F1 оповестиха, че ще съобщават данните за следващи проби веднъж седмично.

В падока имаше коментари, че някои от мерките изглеждат пресилени, но е по-добре да се прояви по-голямо внимание, отколкото да се случи нещо неприятно. Пристигането на Формула 1 имаше и противници в областта Шпилберг. Протоколите за безопасност пък са задължително условие за всеки старт, за да разрешат отделните правителства провеждането на състезанията.