Все още сравнително млад на 32 години, четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не изключва възможността да продължи живота си като следва за инженер. Това стана ясно от отговорите му през уикенда на въпроси на фенове в кратко видео в Инстаграм.

„Преди да започна да се занимавам професионално (със състезанията) и да стартирам кариерата си, завършвах гимназия и планирах да уча в университета машинно инженерство”, разказа Себастиан. „Може би това е нещо, за което да помисля отново. Развил съм много други интереси, но винаги ме е очаровало да разбирам точно как работят нещата. Обичам да знам точно какво се случва в нашата кола, как се развива и как всичко се събира. Така че е нещо, което наистина може да е бъдеще за мен.”

Фетел е известен с любовта си към мотоциклетите и уменията да ги подготвя сам, както и с разбирането на техниката във Формула 1

Въпросите за това какво ще прави в близко бъдеще пилотът на Ферари пък произтичат от изтичането на контракта му в края на сезона и слуховете са повече от един. Според италианските журналисти от Sky Sport Italy на Себ наистина е предложен нов контракт от шефа на тима Матия Биното. Информацията бе свалена от уебсайта на телевизията малко след като се появи, но по-късно бе качена отново. Според нея предложението към Фетел е срещу по-малко заплащане за къс период. Самият пилот заяви, че иска по-дългосрочна сделка, и то ако новите технически правила заработят. Проблем е, че те вече са отложени за 2022 г., а преговорите трябва да бъдат финализирани възможно най-скоро.

Фетел заяви още, че не си дава съвети сам и вярва, че за всичко случващо се си има причина.

„Очевидно съм с голям късмет, че имах досегашната си кариера. Не мисля, че бих предпочел каквито и да са други преки пътища”, заяви още пилотът, който живее в Швейцария със съпругата си Хана и трите им деца. „Дори да имаше трудни моменти, мисля, че винаги имаш възможност да излезеш по-силен.”

Себастиан призова феновете си да се пазят и да спазват препоръките за запазване на здравето си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ciao Ragazzi, Seb ha risposto ad alcune delle vostre domande 📝😊 Ecco qui! #essereFerrari 🔴

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on