Себастиан Фетел намира проекта Астън Мартин-Мерцедес за вълнуващ, сподели самият той. Четирикратният световен шампион разказа в интервю за Скай Спортс какво мисли за този екип, както и дали съжалява за напускането на Ред Бул и годините си във Ферари.

„Отстрани изглежда вълнуващо. Не съм част от този екип и не знам какво се случва там, какви са точните планове и така нататък“, каза Фетел за Астън Мартин.

„F1 се движи страшно бързо, светът върви с невероятна скорост в наши дни. Хората имат мнение, после внезапно го променят. В момента проектът изглежда страхотно, но когато си бил в спорта толкова дълго време, се опиташ да съзреш какво има отвъд първото впечатление и какво може да не се получи в бъдеще.“

„Аз искам да печеля, а в момента – мисля, че всички са наясно – трябва да си в една определена кола, за да имаш този шанс. Подобен шанс вероятно няма да имам, така че трябва да преценя дали нещо изобщо може да се доближи до това.“

Себастиан бе категоричен, че не съжалява за напускането на Ред Бул, а за начина, по който приключи работата му с отбора от Милтън Кийнс.

„Не завършихме с кой знае колко силни резултати, но в спорта понякога се получава така. Имаше и някои странни моменти с договорите – какво се предполага да кажа, какво ми е позволено да говоря и какво не. В ретроспекция трябва да отбележа, че за това съжалявам. Времето ни заедно бе наистина фантастично, постигнахме толкова много и беше прекрасно. Трябваше да послушам вътрешния си глас и да изясня нещата веднага. Нямаше нищо лошо в решението ми. Винаги съм мечтал за Ферари. Имах огромно вдъхновение от детството си – Михаел Шумахер в червения болид, невероятен бранд. И поради тези причини привлекателната червенокоса дама, която проявяваше интерес, ме привличаше!“

Германецът каза още, че целта – неговата и на Ферари – бе да спечелят световния шампионат, което не успяха да сторят.

„Същевременно изкарахме няколко наистина добри години. Имаше чудесни моменти и хубави състезания. Така че съжаления нямам“, допълни Фетел.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.