Германският пилот Себастиан Фетел заяви, че е щастлив преди последното си състезание в Абу Даби тази неделя и че не съжалява за решението си да напусне Формула 1.

Четирикратният световен шампион напуска автомобилния спорт на 35-годишна възраст след разочароващ сезон с отбора на Астън Мартин.

"Чувствам се добре", каза германецът на пресконференцията преди състезанието в Абу Даби, с което се слага край на сезон 2022.

"Мисля, че е трудно да го разбера, но съм наясно какво се случва и съм щастлив от това, доколкото мога. Днес се чувствам малко по-различно", призна германецът.

Фетел е по-млад от двама от другите бивши световни шампиони - испанеца Фернандо Алонсо и британеца Люис Хамилтън, които обаче ще продължат да карат във Формула 1 и догодина.

Според Хамилтън обаче Фетел ще се завърне рано или късно по начина, по който го направи Алонсо, който през 2019 и 2020 година бе далеч от Формула 1.

"Вероятно ще се върнеш“, каза той на Фетел, който седна до него.

"Виждаме, че други пилоти се завръщат, така че аз седя тук и приемам, че това е последното ти състезание, но смятам, че ще се върнеш. Формула 1 има собствеността да засмуква обратно хората. Тогава го видяхме вече при много други пилоти", каза британецът.