Пилотът на Ферари Себастиан Фетел не скри надеждите си за горещо време, което да съпътства днешното Гран При на Унгария. Германецът заяви, че това е единственият шанс състезанието да не се окаже твърде скучно за зрителите.

Вчерашната квалификация определено предложи фонтан от емоции, след като Макс Ферстапен (Ред Бул) за първи път в своята кариера спечели полпозишън. Това се случи благодарение на минимална преднина в размер на 18 хилядни от секундата пред втория Валтери Ботас (Мерцедес). Съотборникът на финландеца и актуален световен шампион Люис Хамилтън записа 3-и резултат. Колкото до Фетел, той ще стартира деня от 5-а позиция, след като неговият партньор във Ферари Шарл Льоклер даде по-добро време от неговото в Q3.

32-годишният германец отчете, че просто не е бил достатъчно бърз на „Хунгароринг” и по тази причина очаква тежко състезание. „Надявам се времето да бъде горещо, защото иначе ще е доста скучно”, заяви Фетел. „Ще видим. Очевидно ще стартираме с гуми медиум. Надявам се да бъде много топло, защото така гумите ще създават трудности на всички и ще имаме шанс да опитаме нещо”, добави четирикратният световен шампион.

Гран При на Германия, 12-и кръг от календара на Ф1, стартира днес от 16,10 часа българско време. Проследете развоя на състезанието в GONG.BG, а също така чрез прякото предаване в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.