Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел се определени като най-големия си критик преди Гран При на Германия, което ще се проведе този уикенд.

От началото на сезон 2019 упреците към четирикратния световен шампион се усилиха значително, особено като се има предвид, че през настоящата кампания той няма нито една победа. На всичкото отгоре в не един и два случая той беше толериран за сметка на младия си съотборник Шарл Льоклер и въпреки този факт монегаскът изостава от него само с нищожните 3 точки в генералното класиране.

„Ако аз взема грешно решение и допусна грешка, няма как да съм доволен от това”, заяви 32-годишният състезател пред репортерите на „Хокенхайм”. „Напрежението, под което сам се поставям е много по-голямо от каквито и да са били други външни фактори. Нещата винаги са стояли по този начин, откакто се помня.”

„Мисля, че всички знаем, че Формула 1 е спорт, в който хората са много късогледи, но това е справедливо и част от играта. Очевидно тази година не се разви по начина, по който искахме предвид предишните две. Все пак мисля, че се забелязва прогрес в правилната посока и предвид по-голямата картина”, добави четирикратният световен шампион.

Днес са първите две свободни тренировки преди Гран При на Германия – съответно от 12 и 16 часа българско време. Не пропускайте нито минута от тях чрез преките предавания в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.