Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че не кара на върха на възможностите си през този сезон.

Пилотът на "Ферари" заема третото място във временното класиране след първите четири състезания от кампанията, в които основните конкуренти от "Мерцедес" записаха двойки победи.
Фетел все пак намери място на подиума в последните два старта, в които се класира на третата позиция.

"При нас все още нещата стоят така, че ни трябва повече време и усилия, за да вкараме колата в оптимален работен режим. В същото време в "Мерцедес" нещата вървят доста по-гладко", коментира Себастиан Фетел.

"Не чувствам увереност в болида. Разбирам, че не карам на върха на възможностите си, но и колата не реагира на моите действия така, както ми се иска. Поведението й донякъде е неестествено. Но и преди сме били в такава ситуация и се надявам бързо да преодолеем трудностите", допълни той.

Лидер в генералното класиране във Формула 1 е Валтери Ботас с 87 точки, с точка повече от защитаващия титлата си Люис Хамилтън, след като двамата си размениха по две победи през сезона досега. Фетел има 52 точки. /БТА