Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че изпитва известни притеснения относно спецификата на пистата в Бахрейн, където пустинната обстановка извън трасето не ти оставя пространство за малко грешки.

Този уикенд страната от Близкия Изток приема втория кръг от сезон 2019, а от „скудерията” са твърдо решени да вземат реванш заради слабите си резултати в Австралия. На „Албърт Парк” Ферари не можеше да се бори с големия съперник и петкратен шампион при конструкторите Мерцедес, като Себастиан Фетел дори беше изпреварен от Макс Ферстапен (Ред Бул), който зае третото място зад Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

„Формално, от пилотска гледна точка, бих описал нивото на трудност в Бахрейн като нормално”, заяви Фетел. „Въпреки това в пустинята е трудно да намериш верния ритъм, главно заради пясъка, който бива издухан на трасето. По тази причина всяка обиколка е различна, а това може да се окаже решаващ фактор, особено в квалификациите.”

„Ако мръднеш дори само няколко инча от перфектната траектория, започваш да се пързаляш и можеш да хвърлиш обиколката си в коша за боклук. Просто няма как да наваксаш изгубеното време. По тази причина мястото за грешки е по-ограничено в сравнение с другите писти. Трябва да си търпелив преди да изпреварваш, може би да изчакаш пилота пред теб да се подхлъзне леко.”

„Има два много добри участъка за изпреварвания: в първия завой и в завой №14, точно след дългата права”, добави Фетел.

Насладете се на целия състезателен уикенд в Бахрейн (29-31 март) чрез преките предавания на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.