Себастиан Фетел избра своя приятел и протеже Мик Шумахер да бъде негов наследник в Астън Мартин през следващия сезон. Четирикратният световен шампион във Формула 1, който наскоро обяви, че прекратява кариерата си след края на кампанията и е близък приятел с 23-годишния си сънародник, заяви, че е разговарял със собственика на отбора Лоурънс Строл и му препоръчал сина на седемкратния първенец на планетата Михаел Шумахер.

„Очевидно, разговарях с Лоурънс и му казах, че няма да продължа. Имахме много, много кратък разговор относно това какво може да последва. Има свое мнение по въпроса. Ценя много Мик. Не съм изцяло обективен, защото сме много близки, но смятам, че е страхотен пилот и се учи. Той продължава да се учи, докато другите са в застой или спират с прогреса си. Той притежава качества, но е все още и много млад, не притежава голям опит. Решението не е мое, но ако ме попитат за мнението ми няма да го запазя за себе си. В края на краищата, тимът ще трябва да вземе окончателното решение“, каза 35-годишният германец.

Шумахер, чийто договор с Хаас изтича в края на годината, записа първи точки във Формула 1 на Гран При на Великобритания по-рано този месец, като последва доброто си представяне с още един силен завършек в Австрия.