Бившият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че опитът му може да му помогне, но не очаква постигането на моментални успехи с новия му отбор Астън Мартин.

Германецът спечели четири последователни световни титли с "Ред Бул" между 2010 и 2013 година, а след това прекара шест сезона във "Ферари", които обаче не бяха особено успешни.

"Подхождам към новото предизвикателство с любопитство и радост от нещо ново. Целта сега обаче е съвсем различна, а именно да изведем отбора напред. Надявам се, че големият ми опит ще помогне не само на мен, но и на целия тим", каза Фетел в интервю за "Спортбъзър".

"Кариерата ми сега е на съвсем различен етап от тази в предишните ми отбори. Мисля обаче, че той е по-добър. По-опитен съм и имам по-ясна визия за нещата", допълни 33-годишният германец.

"Не очаквам да започнем да постигаме успехи веднага, но очаквам всички в тима да работят упорито. Трябва да използваме оптимизма, който имаме, за да започнем да вървим по пътя на успеха", добави Фетел.

Партньор на Фетел през новия сезон в екипа на "Астън Мартин" ще бъде канадският пилот Ланс Строл, чийто баща Лорънс Строл е собственик на отбора.

Фетел коментира и актуалната тема за това кой е най-великият пилот във Формула 1, след като британецът Люис Хамилтън спечели седма световна титла и се изравни на върха във вечната класация с Михаел Шумахер.

"Хамилтън отново е фаворит за световната титла и той ще продължи да чупи рекордите на Шумахер. Но Михаел, с неговото червено ферари, можеше да кара по-бързо от който и да е пилот на пистата. Той се представяше на максимум във всяко едно състезание. Много съм щастлив, че от тази година и неговият син Мик ще кара с нас. Ще се опитам да му помогна по начина, по който Михаел помогна на самия мен, когато бях млад пилот", каза още Фетел.