Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа, че не се притеснява от сериозното си точково изоставане зад лидера в класирането Люис Хамилтън (Мерцедес). Германецът заяви, че пасивът не оказва влияние върху вярата му, че може да се пребори за световната титла.

32-годишният германец към момента е на 4-о място във временното класиране и на 74 точки зад Хамилтън, който постигна 6 победи в първите 9 старта за годината. Фетел и Ферари все още нямат победа през 2019 година.

„Не мисля, че имам причина, поради която да спра да вярвам. Все пак не тази (за титлата – б.р.) е мисълта, с която си лягам всяка вечер”, коментира Фетел.

„Очаквам с нетърпение това състезание, а после идва следващото. Имаме много неща, които да свършим, много работа пред нас и само времето ще покаже. Състезанията преди лятната пауза са много ключови, но за да преобърнем събитията трябва цялостният ни пакет да стане по-добър, иначе не бихме могли да се борим за победата.”

„Имаме нужда от кола, която е достатъчно силна, за да изискваме победи. Колко състезания мога да спечеля преди лятната пауза? Не знам, може би и трите. Възможно е, както е и възможно да не спечеля и нито едно”, добави Фетел.