Себастиан Фетел започна нова глава в кариерата си, присъединявайки се към екипа на Астън Мартин от сезон 2021. Той призна, че няма търпение да работи с отбора и задвижващата система на Мерцедес. Освен това разказа пред немския уебсайт f1-insider.com, че възнамерява да кръсти новата си кола, каквато традиция има от началото на кариерата си.

“Наистина нямам търпение за началото на новото предизвикателство. Аз съм човек, който предпочита да гледа напред. И разбира се, се вълнувам страшно много какво е усещането да се кара с тази задвижваща система“, заяви Фетел.

Четирикратният световен шампион допълни още, че вероятно отново ще кръсти колата си. Той по принцип дава имена на автомобилите си. SF1000 от 2020 г. се казваше Лусила, а останалите му Ферари-та от 2015-та до 2019-та бяха Ева, Маргарита, Джина, Лория и Лина. Първият си F1 болид – в Торо Росо през 2008 г. – Себастиан кръсти Джули.

„Вече имам идея. При всички случаи трябва да е име, което пасва на Астън Мартин", каза германецът.

„Трябва да си отворен за нови неща. Ще се срещна с много нови хора. И не е добре да си мислиш, че единствено твоят подход е правилен“, добави още той.