Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел категорично отхвърли предположението, че отборът му изживява период на криза.

Гран При на Великобритания, а и предишните 2 старта дадоха поводи за подобни заключения, след като по средата на сезона авансът на германеца в класирането при пилотите се изпари. Провалът с гумите в заключителните обиколки на „Силвърстоун“ свали германеца от трето до седмо място, а с това преднината му пред Люис Хамилтън (Мерцедес) се стопи само до една-едничка точка.

Крахът на Ферари във Великобритания остава без обяснение

Подемът в лагера на основния конкурент е повече от видим, като според Фетел той не се дължи на неудачи в собствения му тим. „Не мисля така. Смятам, че Мерцедес навакса доста от изоставането си, но ние все още сме бързи, особено в неделите“, каза 30-годишният четирикратен световен шампион пред „Ла Република“.

„Страдаме много в съботите (има предвид квалификациите – б.р.), защото когато стартираш състезанието по-назад, невинаги е възможно да си върнеш загубеното.“

Ферари предложи умопомрачителен контракт на Фетел

„Може би колата ни трябва да бъде малко по-ефективна в аеродинамично отношене. Това е много важно през настоящия сезон, но като цяло сме на мястото, което искаме.“

„Гран При на Унгария? Не знам дали ще е решително, но състезанието със сигурност ще е по-различно от това на „Силвърстоун“, заключи Фетел.