Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че е имал трудности с управлението на колата си в днешната квалификация за Гран При на Абу Даби. Германецът призна, че грешките са изцяло негови и на тях се дължи петото му място.

По думите на четирикратния световен шампион той е избрал прекалено агресивни настройки за автомобила си. Така обещаващото темпо, което демонстрира в тренировките липсваше, когато му беше най-много необходимо, а финалният му резултат беше с пасив от над 0,9 секунди спрямо победителя Люис Хамилтън (Мерцедес). За сравнение съотборникът на на Фетел Кими Райконен се представи малко по-добре - на 0,849 секунди от Хамилтън.

„Проблемът ми беше, че имах трудности с ритъма. Мисля, че подходихме твърде агресивно в опита си да предвидим условията, при които ще се проведе квалификацията. Това ни изигра лоша шега“, каза Фетел.

„Нормално е да има много рязка смяна на условията от следобед до вечерта. Слънцето залязва и температурите падат. Мисля, че всички се опитваха да постъпят като нас. Ние обаче отидохме прекалено далеч и ми беше трудно да си създам ритъм. Въпреки това колата не изпита кой знае какви трудности, просто трябва да уточним всичко докрай. Днес сесията не беше идеална“, допълни германецът.