Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не очаква доставчикът на гуми „Пирели” да направи драстични промени в продукта, който осигурява на отборите от шампионата. В тази връзка германецът предрече, че евентуални промени на италианската компания при избора на комплекти за състезанията ще окаже далеч по-силно влияние от какъвто и да бил друг фактор.

Във вторник Фетел беше човекът, който участва за Ферари в първия ден на тестове след края на сезон 2018, който завърши за него с второ място в генералното класиране. Германецът навъртя 69 обиколки с част от смесите за следващия сезон.

„Разликите са твърде малки”, обясни 4-кратният световен шампион. „Предвид комуникацията с „Пирели” смятаме, че целият набор от гуми се сближава, така че хиперсофт (най-меката възможна гума към момента с най-силни времена в рамките на една обиколка – б.р.) се приближава към останалите, а твърдата гума, която така и не използвахме, ще бъде по-близо до меките варианти.”

„Очакваме да видим какви ще са изборите на гуми за следващия сезон. Това ще е най-важното нещо – на кои писти какви гуми ще подсигури „Пирели”. Това може да направи по-голяма разлика в сравнение с размерите на джантите”, добави Фетел.