Фетел не очаква други проблеми през уикенда

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не вярва, че сривът в скоростната му кутия ще повлияе върху представянето му през уикенда в Абу Даби. Германецът подчерта, че въпросната трансмисия не е същата, която използва по време на състезанията, така че не очаква главоболия в това отношение.

Малко преди края на втората свободна тренировка на „Яс Марина“ Фетел отби колата си встрани от пътя и още тогава идентифицира с точност проблема. Впоследствие инженерите в бокса потвърдиха естеството на повредата.

Въпреки ядовете, германецът даде третото най-добро време в заниманието, докато неговият съотборник Кими Райконен се нареди 6-и зад двата болида на Ред Бул.

„Очевидно ситуацията не е идеална за петъчен ден, но не би трябвало да окаже влияние“, коментира Фетел. „Беше ми доста интересно да наблюдавам другите коли. Обикновено съм доста щастлив, ако не попадна в такава ситуация, но днес ми беше интересно, защото до края останаха само няколко обиколки. Според мен сме си свършили по-голямата част от домашното, така че трябва да сме доволни.“

„Според мен това беше един по-добър петък за нас, всъщност доста добър петък. В първата тренировка, когато трасето беше горещо, имахме трудности, но вечерта нещата се успокоиха, колата – също. Всъщност тя се представи доста добре, затова съм и щастлив“, допълни Фетел.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Гран При на Абу Даби Себастиан Фетел Ферари Формула 1

Формула 1

SAS banner