Победителят в Гран При на Великобритания за 2018-а Себастиан Фетел беше изключително щастлив от триумфа си на „Силвърстоун”. Германецът, който по време на съботните квалификации бе измъчван от контузия във врата, обяви, че победата определено е оказала благотворно влияние върху състоянието му.

Във финалния етап от състезанието Валтери Ботас от Мерцедес беше начело на колоната и Фетел трябваше да положи много усилия, за да си върне първата позиция, която извоюва с чудесен старт на състезанието. Големият му конкурент – Люис  Хамилтън (Мерцедес) пък до голяма степен се оказа извън сметките за първото място след сблъсък с финиширалия на трето място Кими Райконен (Ферари).

 „Колата за сигурност определено направи събитията по-горещи. Валтери Ботас натискаше като луд, аз имах предимството на новите гуми и не беше лесно да намеря начин да го изпреваря. Мисля, че в крайна сметка успях да го изненадам”, коментира Фетел.

„Благодаря на отбора за подкрепата към мен, а също и на хората, които остават в сянка, защото вчера се чувствах наранен (визира травмата във врата – б.р.), но сега съм далеч по-добре. Бях притеснен за състоянието си, но по време на състезанието нямах проблеми. Най-вероятно е заради адреналина. Вратът ми се държа добре и стана състезание, на което се изкефих. Смятам, че същото важи за зрителите”, допълни германецът.

Неговият съотборник Кими Райконен пък смирен прие вината си за сблъсъка с Фетел, който му костваше 10-секундно наказание в хода на състезанието.

„Хамилтън се завъртя, вината за това е моя, но понякога нещата се стичат по този начин. Състезанието определено не беше лесно за разгадаване. При инцидента грешката беше моя, така че справедливо бях наказан. Така се случва понякога.”

„Без тази грешка и наказанието щях да се представя далеч по-добре. Направих опит”, допълни финландецът.