Себастиан Фетел е "фокусиран върху Формула 1" и мисли само за бъдещето си в най-престижната автомобилна надпревара, а не в алтернативни серии, пише autosport.com. Четирикратният световен шампион ще напусне Ферари в края на сезона, след като отборът отказа да използва опцията за продължаване на договора му.

Фетел е признавал в миналото, че е говорил с отбора на Рено, който обаче избра Фернандо Алонсо. Той също така заяви, че е имал и "кратък диалог" с Рейсинг Пойнт, за който е масово спряган в повечето специализирани медии. Догодина тимът ще бъде ребрандиран на Астън Мартин и ще търси голямо име, но самият германец признава, че "няма новини за бъдещето".

30 снимки

Запитан от Аутоспорт дали би карал за отбор, който няма победа от години насам, Фетел каза:

"Ще остана във Формула 1, ако получа шанс да постигна нещо с отбор, който има потенциал да се бори с останалите и да се развива. Не се интересувам особено от отбори, които нямат амбициите да преследват успехи или не вървят по правилния път. В момента най-големият въпрос са правилата за 2022 и голяма част от отборите се надяват те да донесат коренна промяна. Ще почакаме и ще видим. Ще обявя на всеослушание, когато има новини".

Фетел добави, че в момента не се интересува от кариера в други автомобилни серии:

"За момента съм фокусиран върху Формула 1 и дори не съм проверявал алтернативи".