Себастиан Фетел към момента се намира на 13-о място в шампионата със само 10 точки след 5 прпведени кръга. Съотборникът му, Шарл Льоклер, в сравнение записа 2 подиума е 4-ти с 45 точки. Това породи съмнение в някои немски медии, че от Ферари третират двамата си пилоти различно с цел да оправдаят избора си на Шарл пред Себастиан.

Шефът на отбора, Матия Биното, отрече тези обвинения.

„Себастиан е имал и все още има пълната подкрепа на Ферари. Разбирам, че сега в Германия се пише много за напрежение между него и нас, но това е пълна безсмислица. Въпреки, че всеки знае, че това е неговият последен сезон, неговото поведение е благоприлично. Атмосферата е позитивна, въпреки трудния сезон.“

Биното каза още, че се нуждаят от Фетел, защото имат нужда от него и неговия талант.

„Ние имаме нужда от него за нашия успех. За да вземем повече точки в световния шампионат при конструкторите, имаме нужда от двама успешни пилоти.“

В същото време продължават слуховете, че има вероятност Себастиан да не довърши сезона с Ферари и отбора да намери негов заместник за оставащите състезания. Те обаче, бяха отречени от четирикратния световен шампион.

Фетел използва ново шаси за Гран при на Испания, тъй като от екипа са открили проблем след преминаване на бордюр в предното състезание. Въпреки това днес германецът ще потегли от 11-а позиция, след като не успя да стигне до последната част от квалификацията вчера.