Победителят в квалификацията за Гран При на Сочи 2017 Себастиан Фетел отправи страхотни комплименти за работата на колата си. Пилотът на Ферари сподели част от своите трудности на трасето и как е успял да си върне ритъма в най-важния момент.

Челна редица за Ферари в Сочи, Хамилтън се изложи

Германецът отмъкна пол позицията от своя съотборник Кими Райконен с почти 60 хилядни от секундата, но нещата не се развиваха толкова гладко за него в хода на трите етапа от квалификацията. „Стартирах добре в квалификационната сесия и се чувствах сравнително комфортно. После в Q2 смятам, че позагубих ритъм. Това се случи в последната ми бърза обиколка тогава. Тя ми даде идея какво да очаквам във финалния етап от битката за позиции“, коментира Фетел.

„Нещата се объркаха, блокирах гумите и загубих ритъма си. В последната част знаех, че ще е завързано. Първи щях да завърша финалната си бърза обиколка, а като погледнах после и времето на Кими, знаех, че вече водя. После попитах по радиото как се движат останалите. Когато ми потвърдиха, че съм първи, бях на седмото небе.“

„Колата се държа феноменално през този следобед. Наистина беше удоволствие да карам и да въртя обиколки с малко гориво. Опитах се да изстискам всичко от нея“, добави Фетел.