Себастиан Фетел защити тийм-шефът на Скудерия Ферари Матиа Биното. В края на миналия сезон Маурицио Аривабене напусна поста, а на негово място застана Матиа Биното. Неговият отворен и добронамерен стил се понрави на критиците, ала резултатите на италианския тим до лятната пауза не са никак добри.

Запитан от репортерите дали Биното е по-добър от Аривабене, Фетел сподели: „Не мисля, че е честно да сравнявам двамата. Всяка година ситуацията е различна”, коментира германецът, за който Биното каза, че ще остане във Ферари и през 2020-а година.

„Ситуацията не е лесна към този момент, тъй като не направихме първото полугодие, което искахме от самото начало. Все пак тимът продължава да остава фокусиран и спокоен за края на календара”, продължи Фетел.

„Трябва да се подобряваме и да ставаме по-силни като отбор. Ще видим в следващите месеци дали сме се насочили в правилната посока. Матиа се справя много добре и държи всички под контрол. В същото време ни напомня накъде трябва да продължаваме”, коментира още Себ.

Фетел направи няколко добри карания до августовската пауза, но легендата Ален Прост вярва, че това ще отмине.