Двукратният световен шампион - Макс Ферстапен, спечели цели 15 състезания през годината във Формула 1, но едва ли си спечели много нови фенове след постъпката си към Серхио Перес в Бразилия, когато не отстъпи позицията на съотборника си, който се бореше за второто място в шампионата с Шарл Льоклер. Сега пилотът на Ред Бул отново коментира темата като сподели, че вторият пилот в един отбор трябва да приеме ролята си на такъв.

Guilliver/GettyImages
28 снимки

“Ботас имаше възможност да постигне много в Мерцедес, а сега кара за Алфа Ромео, мисля, че това ще е последният му ангажимент във Формула 1. В един момент осъзнаваш, че това няма да се повтори, Ботас е наясно с това. Ако си част от отбор, който се бори за титлата, то трябва да атакуваш, да се опитваш да печелиш. Но вторият пилот разбира след няколко състезания, че това няма да се получи”, сподели Макс.

“Важно е вторият пилот да приеме ролята си. Някои пилоти не могат да го направят и след това всичко се обърква. След това няма как да оцелеят дълго в тима. Няма да посочвам имена, но вторият пилот трябва да приеме ролята и позицията си. Не можеш да живееш в измислен свят”, допълни нидерландецът.