Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен даде да се разбере, че показва нулево внимание към сравненията между него и 5-кратния световен шампион Люис Хамилтън. Холандецът беше категоричен, че не го интересуват хората, които твърдят, че той е по-добър пилот от британеца.

21-годишният състезател пристигна в Унгария след 2 победи в предишните 3 старта, включително и впечатляващ успех под сериозния дъжд, който придружи Гран При на Германия. В последните 20 кръга от Ф1 Ферстапен неизменно завършваше в топ 5, като няма друг пилот извън тези на Мерцедес, който в този период да е спечелил повече точки от холандеца.

„Няма да кажа нищо за тези сравнения и не ми пука”, коментира Ферстапен, който се намира 63 точки зад Хамилтън в генералното класиране. „За мен най-важното е да се представям добре на пистата.”

„Направих голям скок във Формула 1 и правех грешки, когато започвах. Все още се подобрявам. Само на 21 години съм и тепърва ще се уча как да се усъвършенствам чрез опита”, заяви Ферстапен.