Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен смята, че е получил повече критики, отколкото му се полага за провалените състезания в началото на сезон 2018. По тази причина холандецът препоръча на пишещите да се придържат към фактите, когато имат да кажат нещо.

Отлитащата година започна със серия от състезания за 21-годишния пилот, в които той осъществяваше контакт или с колите на свои колеги, или с предпазните ограждения. Това накара редица хора да поставят под съмнение неговия темперамент.

Към края на 2018-а формата на Ферстапен претърпя пълна метаморфоза, а взетите 2 победи му помогнаха да завърши пред Валтери Ботас (Мерцедес) в крайното класиране. „Просто ми беше писнало”, върна се Ферстапен към мрачните дни в интервю за „Де Телеграаф”. „Изглежда бях загубил всичките си умения да пилотирам болид. По онова време хората в социалните мрежи лесно даваха мненията си, без изобщо да ме познават.”

„Често хората ги е страх да ти го кажат в лицето. Бойците с клавиатурите – така ги наричам. Така стоят нещата.”

„Аз мога да изразявам мнение за футбол, но всъщност не знам нищо за него. Понякога си мисля, че всичко ми е ясно, когато гледам телевизия. На кого обаче му пука какво мисля аз за футбола?”

„Мениджърът на даден отбор няма да седне и да умува: „Макс каза така, явно ще трябва да променя нещата.”

„Точно това си мисля за хората, които просто казват разни неща за Формула 1. Мисля си: повечето от тях изобщо не разбират от това, затова нека се придържат към фактите”, допълни Ферстапен.