Макс Ферстапен с колата на Ред Бул записа най-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Турция този уикенд.

Сесията не предложи много емоции, след като пилотите опознаваха трасето за първи път. Някои от тях пък отбелязаха, че не могат да дадат пълна газ на правите, след като сцеплението на гумите не беше на ниво заради настилката на пистата, която беше описвана като „пързалка“.

Към края обаче пилотите започнаха да натискат по-рисково, а точно последните минути на трасето на „Истанбул парк“ падна дъжд.

В крайна сметка Ферстапен завърши сесията с 1:35.077, като по този начин остана на 0.241 пред своя съотборник Алекс Албън, а тройката бе запълнена от пилота на Ферари Шарл Льоклер, който записа резултат с 0.430 по-слаб от този на нидерландеца.

Пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха девети и 15-ти, като лидерът в световния шампионат направи едва 11 обиколки на турското трасе.

Най-много обиколки завъртя пък Себастиан Фетел – общо 29. Пилотът на Ферари завърши сесията на пета позиция с изоставане половин секунда спрямо Ферстапен.