Макс Ферстапен спечели свояте седма поредна победа във Формула 1, след като триумфира в Гран При на Унгария. Световният шампион излезе начело още в спринта до първия завой и не погледна назад, печелейки с над 30 секунди пред втория Ландо Норис.

След състезанието, в своето телевизионно интервю Ферстапен заяви, че е доволен, че най-накрая е направил добър старт, който да му позволи да излезе начело още в самото начало. Днес той потегли втори и много бързо се изравни със стартиралия от полпозишъна Люис Хамилтън, който нямаше как да се защити от атаката на Ферстапен в първия завой на надпреварата.

„Най-накрая направих добър старт, работехме по това. Знаех, че щом заема вътрешната траектория завоят ще е мой. Спрях късно с тежката кола, но всичко се получи. След това можех да направя моето си състезание и всичко се получи, колата беше много бърза.

„Този уикенд имахме проблеми с една обиколка, но това беше плюс за днес, колата беше бърза с всички гуми, можехме да се грижим добре за тях и това ни позволи да отворим такава преднина“, каза световният шампион.

Той също така коментира и рекордната 12-та поредна победа на Ред Бул, с която „биковете“ оглавиха вечната ранглиста по този показател.

„За отбора 12 поредни победи е невероятно. Надявам се, че ще успеем да запазим тази инерция. Удоволствие е да работя с отбора, например вчера, ние гледахме какво можем да подобрим след квалификацията. Ден като днешния е просто перфектен“, завърши Ферстапен.