Действащият шампион във Формула 1 Макс Ферстапен (Нидерландия) от отбора на Ред Бул даде най-добро време в последния ден на предсезонните тестове в Бахрейн. Времето на Верстапен беше 1 минута, 31.720 секунди, след като той стигна до това време със завладяваща атака в края на сесията.

Времената на болидите станаха атрактивни чак когато слънцето залезе над пистата Сахир в Бахрейн, а класирането от сутринта се променяше непрекъснато. Късен червен флаг, причинен от изненадващото спиране на Валтери Ботас, остави 20 минути за последна атака. В тях обаче Ферстапен успя да намери най-добрата си форма и даде най-бързата обиколка в сесията в трите дни в Бахрейн.

Това остави лидерът от преди това Шарл Льоклер от отбора на Ферари 2-и на с 0,695 секунди. Трети остана Фернандо Алонсо от Alpine в P3, който направи най-бързата си обиколка в заключителните минути от тестовете.

По този начин Джордж Ръсел от Meрцедес слезе до 4-о място, а неговият съотборник Люис Хамилтън е 17-и със 78 обиколки сутринта.

В последните 40 минути Ботас вървеше 5-и, преди да спре на завой номер 8 за охлаждане, задействайки втория червен флаг за деня. Юки Цунода от Aлфа Таури пък се сблъска с Ръсел по-рано вечерта.