Макс Ферстапен вярва, че Алекс Албън е „най-умното решение”, което може да се вземе от Ред Бул Рейсинг и да бъде запазен като съотборник на холандеца през сезон 2020. По-рано през годината Ред Бул прати Пиер Гасли в дъщерния си тим – Торо Росо, и даде възможност на Албън да изгрее за първия отбор.

Съвсем наскоро пък от тима обявиха, че англичанинът ще остане и през 2020 като съотборник на Ферстапен. „Той е прекрасно момче и мисля, че следващите 12 месеца ще бъдат като истинско влакче за него. Чувства се спокоен и гледа смело напред, както точно отборът желае. Върши работата си, бърз е и събира точки, така че може би това е най-умният избор в близко бъдеще. Не е моя работа обаче да оценявам представянето му”, каза Ферстапен преди Гран при на Бразилия.

От своя страна, французинът Гасли коментира дали е разочарован от това решение. „Като пилот, винаги искаш да бъдеш във възможно най-бързата кола. Най-голямата лекция, която може да науча през този сезон, бе тази, че Формула 1 е повече от отборен спорт”, призна Пиер Гасли.