Фернандо Алонсо даде най-доброто време в теста на пистата Яс Марина в Абу Даби. Двукратният световен шампион, чието допускане до изпитанията предизвика сериозно недоволство в падока, записа най-силното постижение – 1:36.333 мин – в квалификационна симулация. Втори и трети, съответно на 0,262 и 0,507 сек, са провеждащите тренировки за Мерцедес Ник де Врис и Щофел Вандоорн.

Алонсо натрупа 105 обиколки. Заедно с него за Рено работи и Гуаню Жу, който завъртя 98 тура. Основната цел бе и двамата да свикнат с поведението на автомобилите при различни количества гориво.

„Чудесно е пак да съм в колата и да работя със състезателния екип. Прекрасно е да карам модерен болид и да разбера как работи. Наблюдавах внимателно прогреса на тима през миналия уикенд и сега е страхотно да уча нещата вече вътре в кокпита“, заяви Алонсо.

„Отметнахме някои основни неща, които бяхме започнали във фабриката. Позиция в кокпита, мястото на педалите, такива неща. Това ще е от полза, тъй като предсезонният тест ще е само ден и половина", добави още той.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.