2018-а година за първи път в историята на Формула ще ни предложи двубой между двама четирикратни световни шампиони, които преследват 5-ата си титла. Себастиан Фетел и Ферари определено са крайно мобилизирани да сложат край на 10-годишната суша, която по ирония на съдбата започна след триумфа на сегашния съотборник на германеца (и отявлен №2 в отбора) Кими Райконен.

През миналия сезон Фетел и „скудерията” се задържаха в дуела с Мерцедес до лятната пауза. След нея Люис Хамилтън беше несравним, а в комбинация с пилотските и управленските неточности при „черните кончета” не стана ясно дали само техническото превъзходство е било ключово.

Кампанията ще бъде доста интересна и за Райконен, чиято може би основна цел е да създаде комфорт на своя съотборник, изявеният фаворит що се касае до дуела за титлата. Около ветерана вече витаят съмненията дали все още е на нужното ниво, за да бъде част от „кралските гонки”.

И за капак на всичко, ако напрежението след сгромолясването през втората половина на миналия сезон не е достатъчно, във въздуха все още виси и заплахата за напускане, която президентът на Ферари Серджо Маркионе отправи.

Чуйте какви са прогнозите на анализаторите във "Ф1 токшоу" относно бъдещето на "черните кончета" през стартиращия съвсем скоро сезон.