Ферари ще въведе направи първите си по-сериозни подобрения за сезон 2024 във Формула 1 за предстоящата Гран При на Емилия-Романя на „Имола“ следващата седмица. Шефът на Скудерията - Фредерик Васьор, обаче, не очаква тези новости по SF-24 да променят чувствително представянето на колата.

По неговите думи, в настоящата обстановка е много трудно за един тим да напредне, тъй като всички се развиват по сходен начин, което прави наваксването на изоставане трудно. Французинът също така обясни, че фактът, че „Имола“ е първото домашно състезанието на Ферари за годината не е оказал влияние върху решението точно в този уикенд да има подобрения по SF-24. Все пак Васьор призна, че близостта на пистата до фабриката помага в известна степен на екипа му при процеса по ъпгрейдване на колата.

„Когато правим плана за развитие не предвиждаме да имаме подобрения на „Имола“, защото е в Италия. Ние натискаме с развитието и веднага щом сме готови с нещо, ние изработваме компонентите. Фактът, че „Имола“ е близо до завода ни помага, защото така можем да издадем частите по-късно. Но това, че сме в Италия няма нищо общо. И отново, не трябва да очакваме този пакет с подобрения да промени света, но с тези малки разлики определено ще ни помогне“, заяви Васьор.

„Двама от нашите конкуренти имаха нови части в Маями и в крайна сметка нещата не се промениха чувствително. Мисля, че всички ние имаме сходни идеи за развитието на тези коли и затова няма толкова големи промени с въвеждането на подобренията. В квалификациите обикновено има 4-5 коли, които са в една десета и ако се подобриш с една десета това променя много нещата. Но голяма част от резултата идва от това, което правиш с пилотите, настройките и работата с гумите. Не трябва да мислим само за подобренията, но и за работата, която вършим на пистата“, обясни още шефът на Ферари.