Отборът на Ферари взе първите две места на втората свободна тренировка преди Гран При на Сингапур в неделя, след като Карлос Сайнц-младши и Шарл Льоклер дадоха двете най-добри времена. Световният шампион Макс Верстапен (Нидерландия) от отбора на Ред Бул се нареди днес на 8-о място.

Сайнц завърши с най-добър резултат днес, давайки обиколка за 1 минута 32.120 секунди, като изпревари съотборника си Льоклер с 0.018 секунди. Джордж Ръсел (Великобритания) остана на трето място, следван от Фернандо Алонсо от Алпин и от водещия пилот на Мерцедес Люис Хамилтън.

Верстапен, който ще се опита да спечели рекордната 11-а поредна победа в неделя, имаше сериозни проблеми да се адаптира на пистата в Сингапур, и завърши на 8-о място с време 1:32.852 минути или изоставане от 0.732 секунди. Една позиция по-нагоре е неговият съотборник Серхио Перес, чието време е 1:32.812.

В топ 10 попаднаха още Ландо Норис (Макларън), Кевин Магнусен (Хаас) и Валтери Ботас (Алфа Ромео). Утре предстоят третата тренировка и квалификацията, а състезанието е насрочено за неделя, 17 септември, от 15:00 часа българско време.

Пилотите от Рeд Бул се оплакаха в радиото от болидите си, като първи го направи Верстапен. Макс записа рекордна 10-та поредна победа преди около две седмици на Гран при на Италия в Монца, но пистата Марина Бей Стрийт в Сингапур остава едно от малкото места, на които той все още не е вкусил победа. Той имаше едно от най-лошите си представяния за сезона на тази писта миналата година, когато се провали и завърши едва седми. Но успех в края на тази седмица ще го приближи още повече до трета поредна световна титла.