Двамата пилоти на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел оглавиха и втората тренировка на пистата в Белгия "Спа", по подобие на първата. Този път с най-бързо време завърши пилотът от Монако с време от 1:44:123. Неговият съотборник, Себастиан Фетел, който беше най-бърз в първата тренировка, завърши втори, с време от 1:44:753.

За разлика от сутринта, когато Мерцедес бяха назад в подреждането, следобеда скъсиха изоставането си, макар че петкратният световен шампион Люис Хамилтън, продължава а се оплаква от колата си. Той завърши на 4-та позиция, а между него и Ферари застана Валтери Ботас. И двамата запиха по-добри резултати с гумите софт.

Пети се нареди Серхио Перес от Рейсинг Пойнт. Неговият двигател от Мерцедес изпуши в края на тренировката и се наложи да се появят червени флагове, тъй като болида му остана на пистата и така сесията приключи няколко минути преди официалният й край.

Макс Верстапен с Ред Бул остана шести, докато новия му съотборник Алекс Албон завърши десети. Между тях се наредиха Кими Райконен от Алфа Ромео, Ланс Строл от Рейсинг Пойнт и Дани Рикардо с Рено.

Двамата пилоти на Макларън Карлос Сайнц и Ландо Норис завършиха съответно 11-ти и 15-ти.

Утре е третата свободна тренировка от 13 часа, а квалификацията започва в 16 часа. Състезанието за Гран при на Белгия е в неделя от 16:10 и ще можете да го гледате пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.