Бърни Екълстоун не е сигурен, че босът на Мерцедес – Тото Волф, ще стане новият шеф на Формула 1. Странното отсъствие на германеца в уикенда на Гран при на Бразилия прокара информациите, че шефът на „сребърните стрели” е на път да замени изпълнителния директор на Либърти Медия Чейси Кери.

Предшественикът на Кери и 89-годишен Екълстоун довери пред английските медии, че работата ще бъде тежка за Тото Волф. „Той е много добър в мениджмънта и ръководенето. Показва го в Мерцедес, а е лесно хората да го видят и одобрят. Не съм сигурен обаче, че ще се справи в ръководенето на целия шампионат”, коментира Екълстоун.

Това не е единственият проблем пред Волф. Италианският Corriere della Sera предава, че Ферари може да застане на пътя на германеца, който може да оглави Ф1. „Някои хора казват, че това може да повлияе на бъдещето на спорта. Неговото име циркулира като потенциална възможност за смяна на Чейси Кери, но изглежда, че Ферари трябва да удари по масата и да застане на пътя му”, написа кореспондентът Даниеле Спарисчи.

Бърни Екълстоун одобри тази теория и сподели, че италианският отбор има право да наложи вето на идеята.