Пилотът на Уилямс във Формула 1 Фелипе Маса заяви, че не бърза с плановете си за следващия сезон. Бразилецът все пак подчерта, че ще бъде доволен, ако отново получи шанс да се състезава.

36-годишният ветеран обяви оттеглянето си в края на 2016-а година, като изкара много емоционално Гран При на Бразилия, където за своя голяма мъка не успя да завърши. Отказването му обаче се оказа прибързано, тъй като трансферът на Валтери Ботас в Мерцедес остави Уилямс без водещ пилот. Затова от Уилямс се свързаха отново с Маса, който освен всичко друго трябва да помогне с аклиматизацията на 18-годишния си съотборник Ланс Строл.

На Маса му се остава във Формула 1

Южноамериканецът доказа, че съвсем не е забравил какво е да си част от Ф1 и завоюва 20 точки в първите 8 старта. „Да, наслаждавам се повече на състезанията. Беше голямо решение да продължа, но щом вече го бях взел, възприех всичко като ново предизвикателство”, обясни Маса.

„Аз съм в отбор, който ми харесва и ме уважава много. Хората тук се вслушват в думите ми. Това ме кара да бъда щастлив, а резултатът е виден за всички. Нещата се развиват добре, чувствам се комфортно, харесва ми и болида, който управлявам. Допадат ми и новите правила. Предвид моя стил на пилотиране всичко сработва чудесно. Единственото, което все още не сме разрешили, е проблемът с късмета!”

„Не виждам защо да не продължа да се състезавам. От какво ще имам нужда ли? От отбор, който вярва в мен и е коректен. Отбор, който може да ми даде конкурентен автомобил. Тогава бих продължил. Не искам да остана, ако няма да съм щастлив или пък конкурентен”, допълни Маса.