Бившият пилот на Ферари във Формула 1 Фелипе Маса е на мнение, че ако е на мястото на шефа на тима Матиа Биното, никога не би заменил Себастиан Фетел с най-успешния действащ пилот в шампианата - Люис Хамитън. Бразилецът смята, че Люис буквално ще унищожи психически Шарл Льоклер, който има нужда от още време спокойно да развива таланта си. Според него подобен ход би унищожил кариерата му.

Хамилтън има договор с Мерцедес само до края на тази година и в сегашната ситуация може скоро и да не бъде подписан нов такъв. Същото се отнася и за Фетел, за когато има голям шанс да не продължи кариерата си във Ферари през следващата година.

"Ако съм на мястото на Биното, никога не бих сменил Себастиан Фетел с Люис Хамилтън. В момента има добър баланс в отбора и това е страхотно за Шарл Леклер. За Себ миналата година не беше добра, но той е опитен пилот и ще се справи със ситуацията. За Льоклер обаче евентуално идване на Хамилтън може да се окаже пагубно за кариерата“, каза Маса.

"Люис тотално ще го срине психически и в това съм напълно убеден. Така действа той с всеки пилот, който може да застраши победния му ход. Фетел, от друга страна, е много честен и отворен, не води тайни войни и казва всичко в очите. С такъв съотборник е много по-лесно да работиш в екип“, смята бразилецът.