Формула 1 заяви, че карантина във Великобритания ще изключи Гран При-то на пистата „Силвърстоун“ от сметките и ще повлияе на десетки хиляди работни места, свързани с Ф1.

Министрите обявиха, че планират 14-дневна карантина за повечето хора, пристигащи в страната в следващите седмици в опит да предотвратят евентуална втора вълна на пандемията от COVID-19. Най-престижната автомобилна надпревара планира провеждането на две състезания без публика на „Силвърстоун“, което тази година отбелязва 70-та годишнина от първото шампионатно състезание, веднага след два старта в Австрия в началото на юли.

„14-дневна ще направи невъзможно провеждането на Гран При на Великобритания тази година. То ще има огромен негативен ефект върху буквално десетки хиляди работни места, свързани с Ф1 и другите спонсори. Ако целият професионален спорт се завърне по телевизиите, то тогава трябва да бъдат направени изключения“, каза говорител на Формула 1.

Седем от десетте отбора са базирани в Англия. Ф1 планира да проведе състезанията в Австрия в изолирана зона, като всички членове на отборите ще бъдат тествани редовно за вируса, пътувайки с чартърни полети и избягвайки контакт с всички извън пистата. „Силвърстоун“ ще бъде изолиран по подобен начин. /БГНЕС