Бившият изпълнителен директор на Формула 1 Бърни Екълстоун разкритикува Люис Хамилтън и Тото Волф. Двамата отказаха да присъстват на церемонията по награждаването на ФИА. Това провокира много негативни реакции. Заради това действие Хамилтън ще бъде разследван от новия шеф на ФИА Мохамед бил Сулайем.

„Бях много, много изненадан от отношението на Мерцедес. Никога не съм ги виждал да действат по този начин“, каза Екълстоун.

„Очаквано след състезанието те не бяха толкова щастливи, колкото техните конкуренти. Но има начин на действие, който те не са спазили. Някой си е направил труда да участва в световното първенство и много хора са отделили време и усилия за това постижение“.

„Нямаше да има проблем ако бе пристигнал. Той измисли глупаво извинение, че не може да дойде. Едва ли някой му е повярвал на това. Успя да присъства на всички 22 състезания, което не го оправдава липсата му на церемонията“, завърши Бърни Екълстоун.

Напускащият пилот на Мерцедес Валтери Ботас също взе участие на галата в Париж. Финландецът завърши на трета позиция в шампионата. За съжаление не успя да присъства на предварителната пресконференция поради закъснения на полета му от Швейцария.