Бърни Екълстоун отново сподели мнението си по въпроса за двигателите във Формула 1. Според него най-евтиният и популярен сред феновете вариант би бил връщане към атмосферни V8 агрегати.

„Пак ще имам проблеми заради това, но предлагам да се върнат добрите стари атмосферни двигатели. Те са достъпни за всички. Ще намалим разходите за мотори, ще върнем звука и можем да ги използваме в продължение на пет години, докато решим какви ще са бъдещите агрегати", заяви Екълстоун.

„Не е необходимо Формула 1 да върви успоредно с последните тенденции в автомобилната индустрия. Всички забравят, че това е развлекателен бизнес и ако зрителите не се забавляват, то всичко ще приключи“, добави още той.

„Много неща се промениха в света. Всички ще се сдобият с електроавтомобили – политиците ще се погрижат за това. Няма да можете да пътувате в градовете с коли с бензинови мотори. Хората ще кажат: „Чакайте малко, защо болидите във Формула 1 не са с електрически двигатели?“ След няколко години автомобилните производители просто ще спрат да правят коли с бензинови или дизелови мотори. В Хонда вече взеха такова решение. Ред Бул иска да продължи да ползва техните задвижващи системи, но това е възможно само ако останалите се съгласят да замразят правилата. В противен случай ще продължат да харчат огромни средства, за да останат в челото. Дайте просто да се отървем от сегашните задвижващи системи, които бяха ужасно глупава идея. На зрителите по трибуните не им е интересно колко са ефективни, какъв разход на гориво и мощност имат", каза британецът.