Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун вярва на слуховете, че Тото Волф ще премине в тима на Астън Мартин. 89-годишният Екълстоун потвърди, че сегашният бос на шампионите от Мерцедес е в много близки отношения със собственика на Рейсинг Пойнт Лоурънс Строл.

Канадският милиардер преди няколко седмици увеличи акциите си в Астън Мартин и предвижда да смени за пореден път името на сегашния Рейсинг Пойнт с това на легендарната компания за спортни автомобили.

"В последно време Тото става все по-близък с Лоурънс Строл. Той има дарбата да се обгражда с правилните хора за приятели и това му помага много в бизнеса и Формула 1. Очаквам слуховете да се окажат истина и скоро да видим Волф като шеф на бъдещия отбор на Астън Мартин“, заяви Екълстоун.

"Според мен Тото и Лоурънс ще направят много силен екип, защото и двамата имат нюх при избирането на служителите си. Подобна рокада също така може да се окаже и краят на Мерцедес във Формула 1. Те постигнаха всичко, за което дойдоха, а може би и повече“, каза още британецът.