Според бившия пилот на Алфа Ромео Антонио Джовинаци тимът не е постигнал резултатите, които е заслужавал в хода на сезон 2021 във Формула 1.

По думите на италианеца, който през 2022 ще се състезава във Формула Е и ще бъде резервен пилот за Ферари и Алфа Ромео, през изминалата кампания шансът не е бил с него и Кими Райконен. Джовинаци успя само два пъти да влезе в зоната на точките, като това се случи в Монако и Саудитска Арабия.

„През последните три години определено израснах. Ако се видя в едно състезание през 2019 и сега, аз съм по-добър пилот и човек. Винаги се подобрявам и винаги искам повече, но за жалост Формула 1 е такава.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„През 2020-а имахме известни проблеми с колата и нямаше добри резултати. През 2021-а година пък имахме много състезания, в които имахме лош късмет, а бяхме в добра позиция. Разочароващо беше, че преди състезанието в Саудитска Арабия имах само една точка. В Джеда спечелихме две, но за жалост не постигнахме това, което заслужавахме“, заяви Джовинаци.

През 2021 той и Райконен успяха да съберат само 13 точки, което отреди на Алфа Ромео деветото място в конструкторския шампионат. Зад тях остана само тимът на Хаас.