Търсенето на актуална информация за Михаел Шумахер е почти невъзможна задача, а адвокат Феликс Дам обяснява, защо не се говори публично за здравословното състояние на легендарния пилот .

„Винаги в семейството са искали личния живот да си остане далеч от прожекторите.

Разбира се, обсъждахме много как да поднесем информацията след инцидента. Обмислихме дали окончателният доклад за здравето на Михаел може да бъде правилният начин да направим това.

Но това нямаше да е краят и трябваше да има постоянно актуализирани доклади, защото всички щяха да се питат какво се случва с течение на времето.

Бях изумен как се съобщават новини, въпреки че няма надеждна информация. Стигна се толкова далеч, че човек просто измисли интервю, генерирано от AI, и го постави на първа страница .

Вярвам, че огромното мнозинство от феновете ще ни разберат и също така ще уважат факта, че инцидентът е задействал процес, в който поверителността е необходима и сега ще продължи да се спазва.“

Известно е, че седемкратният световен шампион във Формула 1 беше поставен в изкуствена кома в болница в Гренобъл, след като получи травма на главата при падане със ски.

Германецът постепенно беше изведен от комата в края на януари 2014 г. и се върна у дома през май същата година, за да започне следващите етапи от рехабилитационния си процес. Оттогава рядко до медиите достига нещо ново.