Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали коментира разширяването на календара на шампионата, което се случва през последните години, след закупуването на търговските права от Либърти Медия в края на 2016-та.

Почти сигурно догодина графикът ще включва цели 24 старта, с два повече от настоящия рекорд от 22, който бе постигнат през 2021 и ще бъде изравнен през 2022. И през двете години оригинално календарите включваха 23 състезание, но поради различни причини тяхната бройка бе намалена.

Догодина към графика на шампионата ще се включат състезнията в Лас Вегас, което ще е трети старт на територията на Съединените щати и Катар, а освен това и Китай трябва да се завърне след тригодишно отсъствие. Освен тях през последните години към шампионата се присъединиха още надпреварите в Саудитска Арабия и Маями, а много е феновете обвиняват Либърти Медия, че те жертвата класическите европейски състезания, за сметка на тези, които да готови да плащат огромни суми за домакинство.

Доменикали обаче е на точно обратното мнение, като той заяви, че „не продава душата на спорта“. 

„Аз не продавам душата на Формула 1 – каза Доменикали пред германското издание Bild. – Това е нормална промяна. Ние се отваряме към един нов свят. Парите са важни навсякъде, за нас също. Но ние не гледаме само това, цялостният пакет трябва да е правилен. Ако гледахме само банковата сметка, календарът щеше да изглежда по много по-различен начин.