Гюнтер Щайнер, директор на отбора от Формула 1 Хаас, изрази задоволство от старта на сезона след петото място на пилота на тима Кевин Магнусен в Гран при на Бахрейн.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Това е най-доброто представяне на Хаас от 2018 година и нареди отбора на трето място след първия старт след водачите Ферари и Мерцедес. За сравнение, Хаас завърши на последно място при конструкторите през миналата година и остана единственият отбор без спечелена точка.

"Ако погледнете последните две години и след това се върнем на състезанието в Бахрейн – никой не може да напише такъв сценарий. Имахме трудни моменти през последните два сезона, но момчетата не се отчаяха и сега всички сме много горди с тях", каза Щайнер пред Скай Спортс.

Хаас имаше труден период преди старта на сезона след раздялата с пилота Никита Мазепин и неговия баща и основен спонсор заради руската инвазия в Украйна.

"Понякога нещата в живота се получават. Преди месец ситуацията беше различна, а сега изведнъж сме на 5-о място“, каза Щайнер.

Вторият пилот на тима Мик Шумахер също се представи на ниво и завърши 11-и, най-доброто класиране на сина на Михаел Шумахер във Формула 1, като съвсем малко не му достигна да влезе в топ 10 и зоната на точките.

"Оттук нататък мисля, че Мик също ще бъде гладен за точки“, каза Щайнер.