След отличната квалификация в съботния ден Даниел Рикиардо с Ред Бул спечели и надпреварата за Гран При на Монако по улиците на Монте Карло. Той спечели своята първа победа по улиците, а това се случи  в 6-тия кръг от световния шампионат във Формула 1. Той завъртя 78-те  обиколки по улиците на Монте Карло с общо време от 1:42:54.807 часа. Втората позиция остана за Себастиан Фетел с Ферари и изоставане от 7, 336 секунди, а третата позиция остана за световния шампион Люис Хамилтън с Мерцедес, който изостана със 17,013 секунди от победителя.

Шестицата се затвори от Кими Райконен с Ферари, Валтери Ботас с Мерцедес и Естебан Окон с Форс Индия. В топ 10 влязоха още Пиер Гасли с Торо Росо, Нико Хюлкенберг с Рено, Макс Ферстапен с Ред Бул и Карлос Сайнс с Рено.

В първите обиколки Дани Рикиардо натрупа известна преднина, а Ферстапен съумя да се придвижи до 16-ото място в първите 12 обиколки, след като стартира от последната (20-а позиция).

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън смени гуми още в 12-ата обиколка и се закрепи в тройката.

В 28-ата обиколка Ред Бул-ът на Рикиардо започна да губи мощност и преднината му пред втория Себастиан Фетел намаля на около секунда, но с отлично пилотиране австралиецът контролираше дистанцията с преследвачите.

В 53-ата обиколка двигателят Хонда на Фернандо Алонсо с Макларън не издържа и той напусна надпреварата, а вървеше доста добре на седмата позиция. Малко по-късно Макс Ферстапен с Ред Бул съумя да изпревари в битка за деветото място Карлос Сайнс с Рено.

В челото нямаше промени - лидер Рикиардо, след него Фетел, Хамилтън, Райконен и Ботас. Естебан Окон вървеше 6-ти.  

Льоклер не успя да спре навреме и се вряза в болида на Хартли в 72-ата обиколка, а състезанието продължи с виртуална кола за сигурност, а ударът помежду им коства отпадането и на двамата в надпреварата.

До края на надпреварата Рикиардо съумя да задържи преднината си и взе успеха. Състезанието не завършиха Алонсо, Льоклер и Хартли.

В класирането при пилотите Люис Хамилтън продължава да е лидер с актив от 110 точки, но дистанцията с преследващите го намаля. Втори е Себастиян Фетел с 96, а трети е победителят от днешното състезание с актив от 72.

При конструкторите води Мерцедес със 178 точки, втори са Ферари със 156, трети Ред Бул със 107.

Следващият седми кръг е в уикенда 8-10 юни в Канада.