Вече и третият кръг от календара в световния шампионат във Формула 1 влезе в историята. Люис Хамилтън грабна успеха, а изводите които може да направим са няколко.

Първият и най-важен е успехът на Мерцедес в състезание №1000 в историята на моторната надпревара. И в трите старта от началото на годината пилотите на Мерцедес са на първите две места, а това вдъхва увереност на пилотите. Мерцедес отстъпваше преди сезона на Ферари като чиста скорост, но сега нещата са различни. 

Льоклер прие обяснението за заповедите от Ферари

Във Ферари нещата на обратния полюс. Льоклер започна добре и изпревари Фетел, но след заповед от бокса отстъпи позицията си. В Скудерията ще имат проблеми с отношенията между двамата пилоти, ако Льоклер продължава да е по-бърз от Фетел.

Ред Бул отстъпва по скорост на Ферари, но Ферстапен е на ниво, и за разлика от миналата година, когато съсипа голяма част от сезона си, сега нещата са доста различни. Холандецът е помъдрял и показа мъжко поведение в битката вчера. Той съумяха и да изпреварва пилотите на италианците в състезанията до този момент. В Австралия остана трети, но ги изпревари, в Бахрейн изпревари Фетел, а в Китай Льоклер.

Как започна Гран При на Китай?

Торо Росо записа състезание № 250 в историята на тима. Александър Албън зае 10-ото място и спечели точка. Друго, което може да се отбележи е правилното решение на Ред Бул да се раздели с моторите на Рено и да ги смени с тези на Хонда, което дава резултат.