Пилотът на Хаас Ромен Грожан пусна видео от болничното си легло, за да информира феновете си за състоянието, в което се намира след чудовищната катастрофа, която претърпя по време на състезанието за Голямата награда на Бахрейн.

Секунди след старта Грожан се разби в една от мантинелите край пистата, врязвайки се в нея с над 230 км/ч. В резултат на това болидът му се разцепи на две и пламна в пламъци. Като по чудо Грожан успя да излезе невредим от ситуацията.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Французинът ще остане под лекарско наблюдение през нощта. Във видеото на пилота се виждат бинтованите му ръце, които са обгорели от огъня. За щастие пилотът няма нито една фрактура по себе си.

„Здравейте на всички. Просто искам да кажа, че съм добре. Благодаря ви много за съобщенията. Преди години бях против системата „Хало” (предпазният „ореол” над пилоите в болидите), но сега мога да кажа, че това е най-великото нещо, което сме въвеждали във Формула 1 и без него сега нямаше да мога да ви говоря. Благодаря на целия медицински екип на пистата и в болницата. Надявам се, че скоро ще мога да ви пиша съобщения, за да ви кажа как вървят нещата”, сподели Грожан във видеото.