Общо четирима пилоти ще започнат надпреварата за Гран При на САЩ във Формула 1 от алеята пред боксовете, след като техните отбори направиха промени по колите им докато те бяха в условията на закрит парк.

Тимът на Хаас смени задните крила на Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг с такива от различна спецификация, което автоматично води до санкция със старт от бокса. Двамата трябваше да стартират съответно 14-ти и 16-ти, а промените се правят, след като подобренията, които бяха въведени по VF-23 този уикенд не сработиха.

Компания на пилотите на Хаас в края на пит лейна ще правят и съотборниците в Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл. За тях загубата е по-малка, тъй като Алонсо трябваше да потегли 17-ти, а Строл 19-ти. По колите и на двамата има доста сменени компоненти с такива от различна спецификация след слабото представяне в петък и събота.

След наказанията на четиримата 14-ти ще стартира Дениъл Рикардо, а зад него на стартовата решетка ще се наредят съотборниците в Уилямс Алекс Албон и Логан Сарджънт, които ще оформят осмата редица.