Пилотът на Алфа Ромео във Формула 1 Кими Райконен отново зарадва феновете си с поредно марково изказване по време на традиционната пресконференция преди Гран При на Канада. Финландецът беше до болка откровен, когато заяви, че тимът му не е допуснал големи грешки по колата си, а просто автомобилът страда от дефицит на скорост.

39-годишният финландец прави продуктивни първи стъпки след завръщането в своя първи тим от Ф1, макар и под формата на пилот от средата на таблицата. Той отбеляза точки във всяко състезание до 5-ия кръг (Испания). В Барселона и Монако ветеранът не успя да намери място в топ 10, а фактът, че само той допринася за сметката на Алфа Ромео прави отбора му вторият най-бавен след абсолютния аутсайдер Уилямс.

„Очевидно е, че не сме толкова бързи”, каза Райконен на брифинга. „Мисля, че определено представянето ни не е такова, каквото искахме, но в Монако ако се класираш на лошо място, то цялото ти състезание ще мине там. След събота и първия питстоп вече знаеш къде ще се намираш.”

„В Барселона разбрахме, че някои неща са погрешни. Те не зависеха едно от друго, но като цяло не беше добре за нас. Дано в Канада бъдем в малко по-нормална позиция, но това тепърва ще го разберем.”

„Все пак няма нищо, което да е объркано сериозно, просто ни липсва скорост”, добави Райконен.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!